Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

 Koninklijke landmacht verdubbelt aantal cursisten

De Koninklijke landmacht verdubbelt het aantal deelnemers voor de opleiding Gewondenhelper en de militair leiderschapsopleiding na het succesvol afronden van de pilotopleidingen bij AFG.

November 2019

 

Koninklijke landmacht verdubbelt aantal cursisten Medische- en Leiderschapsopleiding

De Koninklijke landmacht verdubbelt het aantal deelnemers voor de opleiding Gewondenhelper en de militair leiderschapsopleiding na het succesvol afronden van de pilotopleidingen bij AFG.

De Koninklijke Landmacht, specifiek de onderdelen 13 Lichte Brigade, 11 Luchtmobiele Brigade en 43 Mechanische Brigade, heeft besloten haar operationele inzetbaarheid verder te verhogen. Het aantal cursisten voor de medische opleiding Gewondenhelper en de militair leiderschapsopleiding tot plaatsvervangend groepscommandant gaat verdubbelen naar in totaal 48 cursisten in de maand november. Na succesvolle afronding ontvangen zij onder auspiciën van de interne opleiders, de DGOTC en de KMS, de bijbehorende BC-code. 

Dit mooie nieuws illustreert de werkwijze van AFG: na afstemming van de opleidingswensen met alle betrokken partijen, stelt AFG een eerste pilot opleiding op. Deze wordt doorlopen door de Operationele Eenheid, en bij wederzijds goedkeuren, wordt de opleiding verder uitgerold. Hierdoor ontvangt de Operationele Eenheid het best passende opleidingsprogramma. Ook de interne opleider heeft altijd de mogelijkheid tot het leveren van feedback en input. Na het doorvoeren van eventuele aanpassingen aan het lesprogramma, wordt de opleiding herhalend aangeboden en opgeschaald. Op dit punt zijn we nu aangekomen: Defensie heeft besloten de opleiding te herhalen en uit te breiden voor meer cursisten.

Meer Gewondenhelpers en plaatsvervangend Groepscommandanten betekenen een weerbare krijgsmacht. Dat is de basis voor een veilige samenleving, onze gezamenlijke missie.

 

Een weerbare krijgsmacht, onze gezamenlijke missie.

Volg AFG via Facebook, LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven van de voortgang.