Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

Medische Opleiding 13 Lichte Brigade

In 4 weken 24 Gewondenhelpers voor 13 Lichte Brigade. Lees alles over deze opleiding en de resultaten in ons portfolio.

In het portfolio van AFG staan een aantal reeds uitgevoerde opleidingen beschreven. Lees bijvoorbeeld meer over hoe AFG een medische opleiding verzorgde voor 13 Lichte Brigade. Bij deze een kleine sneak preview!

VRAAG VANUIT 13 LICHTE BRIGADE

“Voor onze soldaten stond op korte termijn een uitzending gepland en er waren meer gewondenhelpers nodig om de eenheid goed voorbereid op missie te sturen. We zochten een externe opleider die onze soldaten klaar kon stomen om als first responder op tactisch medisch gebied effectief te handelen tijdens risicovolle omstandigheden. Het niveau moest voldoen aan de toetsingcriteria van onze interne opleider, het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC).”. Met dit verzoek kwam 13 Lichte Brigade in gesprek met AFG.

VRAAG VANUIT OPLEIDINGSINSTITUUT

Het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC) zocht extra opleidingscapaciteit voor de opleiding Gewondenhelper.

[… ingekort. Lees de gehele case in ons portfolio].

DGOTC startte hun zoektocht naar een externe opleider om deze militaire functieopleiding te geven. Van essentieel belang is het begrijpen van de militaire context, de inzet van vernieuwende onderwijstechnieken en de inbreng extra nieuwe en relevante kennis.

AANPAK AFG

In de inventarisatiefase stelde AFG, in samenwerking met 13 Lichte Brigade en DGOTC, de eindklant en interne opleider, een geschreven opleidingsplan op en stemde deze verder af met het aangeboden curriculum van DGOTC. Na deze afstemming, in samenwerking met de interne opleider van Defensie, is het trainingsprogramma gemaakt met heldere opleidingsdoelstellingen. AFG stelde een gebalanceerd team van specialisten aan, bestaande uit:

[… ingekort. Lees de gehele case in ons portfolio].

In 20 dagen tijd werden de cursisten begeleid, gecoached, onderwezen en uitgedaagd om succesvol de proeve van bekwaamheid door te komen. De opleiding werd zowel in Nederland als in missiegebied Litouwen uitgevoerd.

RESULTAAT

Na afronding van 2 opleidingen met beide 12 deelnemers is een slagingspercentage van 100% behaald. De deelnemers waardeerden de opleiding gemiddeld met een 8,8. 24 Gewondenhelpers verhoogden de operationele inzetbaarheid van 13 Lichte Brigade en zij ontvingen een officieel erkend Bevoegdheid Certificaat, beter bekend als BC-codes. De certificaten werden uitgereikt door DGOTC in samenwerking met AFG voor de nieuwe Gewondenhelpers van 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht. Een uitstekend voorbeeld van de adaptieve Nederlandse krijgsmacht.

Meer weten over het team van specialisten, de opleiding en de resultaten?