Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

Military Command & Control ‘fundamentals’

Je krijgt van je leidinggevende te horen dat je verkenning gaat uitvoeren met je team. Jullie vertrekken over 48 uur. Samen met je team start de analyse en planning van de opdracht, hierna volgt een orderuitgifte. Weet jij wat je moet doen?

Over de Cursus

Jij hebt de ambitie om binnenkort als leidinggevend korporaal of als (onder)officier te starten. Je wilt je verder ontwikkelen als aankomend (onder)officier en op professionele wijze bevelsuitgiftes en andere militaire briefings verzorgen. In deze 2-daagse onlinetraining duik je de diepte in welke leiderschapsstijlen er zijn en in welke situaties je die kan toepassen. Hierna snap en kan jij professionele briefings verzorgen aan je teamleden. 

Ons internationaal instructieteam deelt hun ervaring vanuit hun eigen verschillende perspectieven en geeft je niet alleen de Nederlandse kijk op dit onderwerp, maar ook de Amerikaanse en Engelse. Ze begeleiden je op afstand door de lesstof heen en coachen jou naar een hoger niveau.

Militairen

Internationaal instructieteam

Wij combineren de kennis van een internationaal instructieteam en maken hier een up-to-date en uitdagend trainingsprogramma van. Onze instructeurs hebben allemaal ruime ervaring in hevige conflictgebieden. Deze belangrijke kennis en ervaring is nu ook voor jou beschikbaar.

Militairen

Maatwerk individu

Iedereen heeft een aparte leerbehoefte en heeft een eigen unieke persoonlijke ontwikkelroute. Waar sta je op dit moment en waar wil je naartoe binnen de militaire werkomgeving. Onze trainers hebben ruime ervaring en ruimte om jouw individueel te begeleiden.

Militairen

Professioneel militaire briefings geven

Welke formats worden eigenlijk gebruikt? En hoe worden ze ingezet om een militair plan tot succesvolle uitvoering te laten komen? Vaak in korte tijd moet je veel informatie verwerken en vervolgens in een overzichtelijke geheel presenteren aan je team. Na deze training snap jij hoe je dit effectief kan doen.

Voor wie is deze training?

NATO Militairen

Startende Officieren

Startende Onderofficieren

Course build up: what you’ll learn

Dag 1:

Module 1 – Introductie militair leiderschap

 • Je leert de verschillende leiderschapsstijlen die er zijn
 • Je leert wanneer je welke leiderschapsstijl kan toepassen

Module 2 – Interactieve uitleg OATDOEM, 5WH, ACCA

 • Je leert wat OATDOEM is en hoe je het kan toepassen aan de hand van voorbeelden
 • Je leert wat 5WH is en hoe je het kan toepassen aan de hand van voorbeelden
 • Je leert wat ACCA is en hoe je het kan toepassen aan de hand van voorbeelden

Module 3 - Interactieve uitleg militaire bevelsuitgifte - 5 paragrafen order

 • Je krijgt uitgelegd welke paragrafen er worden behandeld aan de hand van een actueel voorbeeld
 • Je snapt precies wat er allemaal niet hoort in de bevelsuitgifte en kan de top 5 meest gemaakte fouten herkennen
 • Een kans om te oefenen, samen met groep en de ervaren instructeurs.

Dag 2:

Module 4 - OATDOEM, 5WH, ACCA zelf oefenen en evalueren

 • Door zelf actief aan het werk te gaan met de nieuwe geleerde stappen in het militaire besluitvormingsproces. Je krijgt oefeningen afgestemd op jouw niveau en gaat hiermee aan de slag.
 • Je krijgt direct feedback van onze trainers zodat je snel op het goede spoor zit als het gaat om de juiste militaire analyse maken.

Module 5 - Introductie presenteren voor een groep in militaire setting

 • Niet iedereen is van nature een makkelijke spreker voor een groep. Gelukkig kan je dit oefenen. Eerst krijg je praktische tips van onze communicatie expert en daarna ga je hier zelf mee aan de slag.

INSTRUCTOR: James Hypes

James heeft 30 jaar als onderofficier gediend bij het United States Marine Corps. Zijn 5 Combat Tours naar Kuweit (Eerste Golfoorlog), Irak, Afghanistan en andere landen zorgen voor een unieke kennis en ervaringsopbouw. 

Als Recon Marine OOFF heeft James vele opleidingen doorlopen en ook zelf gegeven. James is mentor en ervaringsdeskundige op het gebied van Combat Mindset, tactische en strategische communicatie en leiderschap

AFG certificaat: Military C2 – fundamentals

578,-

Leer zelfverzekerd en daadkrachtig militaire briefings te verzorgen samen met onze ervaren instructeurs. Zij geven jou de beste tips en tools vanuit de praktijk.

Het trainingsprogramma biedt aan:

AFG-certificaat, 4 jaar geldig

Een introductie op welke stappen je moet doorlopen tijdens het militaire besluitvormingsproces

Je weet de opdracht goed uit te dragen in de vorm van een militaire bevelsuitgifte

Interactieve oefeningen die je vaardigheden als militair leider verbeteren

Individuele coaching door zeer ervaren instructeurs