Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

OPLEIDINGSINSTITUTEN

AFG ondersteunt diverse opleidingsinstituten om de mensen in uw organisatie te voorzien van de juiste kennis en vaardigheden. Samen werken we aan onderwijsvernieuwing en het vergroten van opleidingscapaciteit. We hebben een aantal basisopleidingen die we volledig kunnen aanpassen aan uw wensen. Ontdek hoe we ook uw opleidingscentrum kunnen ondersteunen

Met trots delen we onze resultaten van alle afgeronde trainingen over afgelopen jaren

98%

SLAGINGSPERCENTAGE

2733

CERTIFICATEN

9.1

WAARDERING CURSISTEN

OPERATIONELE INZETBAARHEID OMHOOG

Door een tijdelijk instructeurstekort is er schaarste ontstaan in capaciteit. Het vergroten van deze capaciteit is erg belangrijk voor opleidingsinstituten

VERSTERKEN OPLEIDINGSCAPACITEIT

Door tijdelijke tekorten aan instructeurs is er geregeld een behoefte tot het vergroten van opleidingscapaciteit. Door de inzet van snelle en flexibele instructieteams van AFG vergroot u uw opleidingscapaciteit

BEHOEFTE AAN ONDERWIJSVERNIEUWING

De behoefte aan onderwijsvernieuwing is groter dan ooit, omdat de wereld sneller dan ooit verandert. AFG heeft de meest up-to-date kennis doordat we internationale experts inzetten, zowel militair als civiel. Zo bent u verzekerd van een actueel trainingsprogramma

TRAININGEN AFG VERHOGEN OPERATIONELE INZETBAARHEID

AFG ondersteunt uw organisatie door op korte termijn flexibele en pragmatische opleidingen van hoge kwaliteit aan te bieden. AFG heeft al enkele jaren ervaring met het ondersteunen van diverse overheidsorganisaties met diverse opleidingen en trainingen. AFG maakt voor de invulling van haar opleidingen en trainingen gebruik van een poule van experts die specifiek voor de duur van de opleiding of training worden aangeboden als zelfstandig opererend instructieteam. Op deze manier wordt maximale ondersteuning geboden aan de verschillende uw opleidingscentra

  Samen in de frontlinie

OPLEIDINGSCAPACITEIT EN ONDERWIJSVERNIEUWING

Wat levert AFG een Operationele Eenheid op? In een zin: een opleidingsprogramma dat door de hoge mate van flexibiliteit en maatwerk naadloos aansluit hoge kwaliteitseisen en opleidingsbehoefte. Hiermee realiseren we:

 • Verhoging van operationele inzetbaarheid door cursisten op te leiden in benodigde kennis en vaardigheden. We leveren snel het aantal benodigde BC-codes.
 • Vergroten van opleidingscapaciteit. Doordat we flexibel werken met een grote groep experts, kunnen we in korte tijd zeer snel benodigde opleidingscapaciteit leveren.
 • Onderwijsvernieuwing door toepassing van meest recente, wereldwijde kennis en expertise. We werken aan duurzame verbetering van de opleiding doordat AFG zoveel mogelijk kennis overdraagt en nauw samenwerkt met u.

HOGE KWALITEITSEISEN

Uw organisatie heeft bepaalde kwaliteitseisen en voorwaarden. Wij (her)kennen deze en sluiten met onze opleidingen hier zo goed mogelijk op aan. Wij zijn niets voor niets lid bij het CRKBO en onze instructeurs hebben ruime ervaring binnen hun expertise. Dit zorgt voor een efficiënt en effectief werkproces waarbij we samen het beste opleidingsplan maken. Zo realiseren we hoge kwaliteit in ons opleidingsaanbod.

WIJ WERKEN SAMEN MET

 • 13 Lichte Brigade
 • 43 Gemechaniseerde Brigade
 • 11 Luchtmobiele Brigade
 • Korps Mariniers
 • Defensie Duikschool
 • Mariniersopleidingcentrum
 • Koninklijke Marechaussee – HRB
 • Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC)
 • Bewakingseensheden Politie
 • Ondersteuningsgroepen Politie
 • Veiligheidsregio Groningen

PROCES BESCHRIJVING​

We werken volgens een standaard werkwijze die is gebaseerd op het Plan, Do, Check, Act model.

We beginnen een samenwerking met een inventarisatie van de behoeften. Hierna stellen we een opleidingsprogramma op dat naadloos aansluit bij de opleiding van de interne opleider. De uitvoering vindt plaats decentraal en/of in missie gebied.

We evalueren en verbeteren de opleiding in meerdere pilots, en tot slot dragen we zoveel mogelijk van de kennis over naar de Operationele Eenheid en Opleider.

WAAROM AFG?

Internationaal team waarbij Nederlandse experts en buitenlandse experts militairen optimaal voorbereiden op de meeste extreme omstandigheden van militaire operaties

Opleidingen decentraal en in missie gebieden, hiermee hebben we een grote flexibiliteit en kunnen we snel handelen

CRKBO kwaliteitskeurmerk

AFG heeft toegang tot diepgaande kennis op het gebied van opleiden en trainen van militairen. De krachtige combinatie van militaire en civiele experts zorgt voor de beste leerervaring voor uw personeel.

Gevestigd in Nederland met een groot internationaal, betrouwbaar netwerk. Uw belangen zijn bij ons veilig. 

CUSTOMER TESTIMONIALS

Opleidingsinstituten

“Onze opleidingsvraag is erg groot. Met de ondersteuning en inzet van AFG zijn wij in staat om hieraan te voldoen. Top!”

Kolonel J.C.A. Hulst
Commandant Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum
Opleidingsinstituten

“Zeer snelle en adequate invulling van onze opleidingswensen, en binnen beoogde tijdslijnen haalden we ons benodigde aantal BC-codes.”

Kolonel M. Jacops
Chief of Staff, 13 Lichte Brigade
Reviews cursisten

Ik vond het enorm interessant en leerzaam om oud-militairen uit zowel binnen- als buitenland, die veel ervaring hebben gehad binnen SF-eenheden en op missie zijn geweest les van te krijgen. Het heeft mij een enorme boost aan mijn motivatie gegeven om verder carrière te maken binnen Defensie als onderofficier. Dit alles geeft een goede combinatie tussen civiel en militair samenwerken. Leuk om gedaan te hebben!

Cursist

We serve those, who serve

Wil je meer weten wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen download hieronder dan onze traininscatalogus. Hierin vind je de trainingsprogramma’s die we aanbieden.