Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

 Retentie training gewondenhelper

Een tweedaagse, praktijkgerichte tactisch medische training die onze partners bijschoolt met de laatste kennis met als uitkomst de jaarlijkse verlenging van de BC-code

Z

98% slagingspercentage

Z

Voldoet aan de kwaliteitseisen van uw Interne Opleiding

Z

NRTO keurmerk

  MEER OVER DE training

Als Gewondenhelper (GWHLP), ook wel Combat Life Saver (CLS), is het belangrijk om kennis en vaardigheden te onderhouden en te vernieuwen met aanvullende, nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied. AFG biedt hiervoor een 2-daagse currency training aan voor onze partners van Defensie, Politie of Veiligheidsregio’s.

In twee dagen tijd worden cursisten, middels trainingen met realistische scenario’s, bijgeschoold op de nieuwste ontwikkelingen en oefenen we de toepassing van het MARCH-protocol.

Na het afronden van deze training hebben cursisten hun BC-code voor een heel jaar verlengd, en hiermee vergroot de operationele inzetbaarheid van de eenheid. 

 

  VOOR WIE

Cursisten

Deze training is geschikt voor deelnemers die in het bezit zijn van de BC-code Gewondenhelper.

 Zowel Opleidingsinstituten als Operationele Eenheden

AFG stemt met zowel Opleidingsinstituten als Operationele Eenheden af over de exacte inhoud van de training. Beide kunnen de opleiding afnemen. Deze opleiding is geschikt voor Operationele Eenheden van de Nederlandse Defensie, Politie en haar NATO-partners.

 SPECIFICATIES: DE training IN HET KORT

 • Wat: Retentie training Gewondenhelper (GWHLP).
 • Ook bekend als: Currency training Combat Life Saver (CLS). De retentie is geheel conform Nederlandse Defensie standaarden, waardoor de currency van de Nederlandse BC-Code weer met een jaar verlengd wordt.
 • Waar: Externe training, uitgevoerd door AFG, op locatie of in ons eigen trainingscentrum.
 • Duur: 2 dagen.

 

 

 OPLEIDINGSPROGRAMMA

De training bevat onder andere de volgende onderwerpen:

 • Uitvoeren van een gewondenmelding.
 • Het uitvoeren van geneeskundige zorg conform TCCC, MARCH-protocol.
 • Operationele Medische Missieplanning
 • Het uitvoeren van een aanvraag voor geneeskundige afvoer.
 • Slachtoffer afvoer gereedmaken.
 • Uitvoeren van de overdracht.
 • Triage.
 • Care under Fire.
 • Voorbereiden en samenstellen medische uitrusting en middelen voor missies.

Cursisten zijn aan het einde van de training in staat om hun kerntaak “het uitvoeren van geneeskundige zorg” en de deeltaken “het verlenen van zorg tijden Care under Fire en Tactical Field Care”, en “het transport gereedmaken van een slachtoffer voor geneeskundige afvoer” als een tactisch medische professional uit te voeren. 

In overleg met de operationele eenheid kan maatwerk geleverd worden voor specifieke trainingsscenario’s.

 

  RECENSIES

“Veel ervaring van de instructeurs, veel hulpmiddelen zoals foto’s om dingen duidelijk te maken. En de openheid van instructeurs naar de leerlingen. En niet te vergeten alle hulp die de instructeurs bieden zoals de begeleiding in de avonduren.”

Cursist Medische opleiding
Cursist

“De hoeveelheid ervaring vanuit de praktijk gerelateerd houdt het maximaal interessant. De voorbeelden met foto’s zijn erg leerzaam.”

Cursist Medische opleiding
Cursist

  PORTFOLIO

Benieuwd hoe AFG voor 13 Lichte Brigade soldaten opleidde om als first responder op tactisch medisch gebied effectief te handelen in risicovolle omstandigheden? Download dan ons portfolio.

  ONZE ANDERE DIENSTEN