Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

Ons team

AFG is opgericht door ondernemers met ruime ervaring op het gebied van opleiden en trainen. Zij dragen hun partners in het veiligheidsdomein een warm hart toe. Defensie zit in hun DNA, lees hier alles over het team van AFG.

CERTIFIED EXPERTS

Een internationaal team waarbij Nederlandse, Amerikaanse en Engelse experts cursisten optimaal voorbereiden om effectief te kunnen handelen in oorlogssituaties. De krachtige combinatie van militaire en civiele experts zorgt voor de beste leerervaring voor uw mensen.

Door een zorgvuldig selectieproces werken alleen de best gekwalificeerde experts bij AFG. We stellen een internationaal trainingsteam samen om het trainingsprogramma te voorzien van de meest relevante en up-to-date informatie. Onze experts hebben praktijkervaring in de meeste uitdagende militaire omstandigheden. Deze ervaring zetten we met veel plezier in om jou en je team naar een hoger niveau te brengen

Een zorgvuldig selectieproces zorgt ervoor dat alleen de best gekwalificeerde experts bij AFG werken. We hebben een internationaal trainings team samengesteld om ervoor te zorgen dat het trainingsprogramma de meest relevante en up-to-date informatie bevat. Onze experts hebben praktijkervaring opgedaan onder de meest uitdagende militaire omstandigheden. We zijn enthousiast om deze ervaring te gebruiken om u en uw team naar een hoger niveau te tillen.

Capaciteiten

AFG is in staat om in korte tijd meerdere instructieteams tegelijkertijd in te zetten bij grote klantvragen. Vaak bestaat 1 instructieteam uit 4 à 5 experts die zelfstandig trainingsprogramma’s kunnen aanbieden. Een projectleider staat altijd aan het hoofd van een training zodat de klant een aanspreekpunt heeft en de kwaliteit kan bewaken. 

Omdat wij werken met een grote flexibele schil zijn wij in staat om minimaal 8 instructieteams tegelijkertijd in te zetten. Dit vertaalt zich naar bijna 100 deelnemers per trainingscyclus.  

  Historie: Hart voor opleiden en trainen

Het is juli 2017 als Geert van Oosterhout en Niels Hardam elkaar tegenkomen tijdens een netwerkbijeenkomst van de Netherlands Maritime Special Operation Forces. Ze delen ervaringen over de afgelopen turbulente jaren, onder andere over hun uitzendingen. Intense, maar bijzondere ervaringen.

Geert en Niels hebben samen 30+ jaar ervaring bij het Korps Mariniers in leidinggevende functies en ze zetten beide hun carrière voort als ondernemers. Ze ervaren dat Defensie in hun DNA zit en zien geregeld mogelijkheden voor de Nederlandse Defensie, Politie en NATO-partners om hun kennis en vaardigheden te verrijken met aanvullende expertise. Vanuit hun persoonlijke ervaring weten de ondernemers hoe belangrijk het is dat mensen in de operatie de juiste kennis en vaardigheden kunnen toepassen binnen hun specifiek werkveld. Als dit onvoldoende het geval is, kan dit mensenlevens kosten. Echt hart voor de zaak, zou je kunnen zeggen.

Geert vertelt over zijn recent gestarte bedrijf Advanced Forces Group waarmee hij Defensie wil ondersteunen in het uitvoeren van voortgezette specialistische trainingen. Niels is erg enthousiast en ze ontwikkelen al snel gezamenlijke plannen. Ze zijn overtuigd dat AFG een waardevolle aanvulling kan zijn voor hun partners in de vorm van een externe opleider. De focus ligt op het vergroten van de operationele inzetbaarheid, het versterken van de opleidingscapaciteit en het duurzaam vernieuwen van het opleidings- en trainingsaanbod.

Ze verifiëren dit concept bij verschillende generaals en andere operationeel commandanten. Dan gaat de bal snel rollen, binnen enkele maanden zijn de eerste opleidingen gerealiseerd die positief ontvangen worden. De samenwerkingen worden opgestart met andere Opleidingsinstituten binnen de Nederlandse Defensie, Politie en haar NATO-partners. Inmiddels ondersteunen ze ook de Belgische Defensie met diverse opleidingen en trainingen.

  GEERT VAN OOSTERHOUT

Oprichter & Managing Director

 

Met een bedrijfskundig diploma op zak, startte Geert zijn militaire carrière na het voltooien van de Praktische Opleiding tot Officier der Mariniers. Geert diende 15 jaar bij het Korps Mariniers. In die jaren heeft hij gewerkt op verschillende leidinggevende functies als operationeel commandant binnen het Korps Mariniers. Zijn laatste functie was operatieofficier bij de Netherlands Maritime Special Operations Forces.

Geert bekleedde verschillende leidinggevende functies op senior niveau, zowel in nationale als internationale situaties, waarbij het volledige scala aan dreigingsniveaus betrokken was. Hij leidde teams tot 430 operators op een succesvolle manier missies te voltooien in de meest uitdagende omgevingen. Als een bevelvoerend officier was hij actief op het strategische en tactische niveau in meer dan 25 landen over de hele wereld.

Hoogtepunten in zijn carrière waren zijn functie als uitwisselingsofficier in de Verenigde Staten van Amerika en de gevechtsmissies waar hij ook werd beloond voor zijn heldhaftige acties terwijl hij onder vijandelijk vuur zat.

Geert is sinds 2017 Managing Director. Hij ontfermt zich over het unieke International Advanced Forces-team, overziet productontwikkelingen, innovaties en toekomstige acquisities voor groei. Geert heeft naast zijn ervaring als militair leider veel kennis over het domein van de informatieoperatie en hybride oorlogsvoering.

  NIELS HARDAM

Oprichter & Director of Business Development 

 

Niels diende ruim 12,5 jaar bij het Korps Mariniers. Na zijn 5-jarige opleiding bij de Nederlandse Defensie Academie, startte een periode van 7,5 jaar leidinggeven bij diverse operationele eenheden. De grootte van zijn teams bedroeg respectievelijk 30, 37 en 60 personen. Hij volgde met succes de Royal Marine Mountain Leader opleiding in het Verenigd Koninkrijk, en verschillende modules van de NLMARSOF opleiding om zijn plaats in de Nederlandse Special Forces te verdienen.

Hij is gespecialiseerd in vechten in extreem koud weersomstandigheden, bergachtig terrein, counter-terrorisme en verkenningsoperaties. De laatste drie jaar van zijn carrière was hij pelotonscommandant binnen de Maritime Special Operations Forces.

Hoogtepunten in zijn carrière zijn de uitzendingen naar verschillende internationale missies. Sinds maart 2016 ging hij uit dienst vanuit de rang van kapitein en verlegde zijn aandacht naar ondernemerschap. In 2018 rondde hij zijn master in bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit, de Rotterdam School of Management.

Als Director of Business Development van Advanced Forces Group is Niels verantwoordelijk voor de duurzame groei van het bedrijf door aanbreng en onderhoud van relaties met AFG-partners en opleidingsinstituten.