Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

Spec Week Medisch
5 daagse

Je bent al Gewondenhelper of Combat medic en je bent met je team toe aan een uitdagende training. Daar is deze 5-daagse gevorderde training voor gemaakt. Na het volgen van deze training kan jij met je team de meest uitdagende medische situaties in oorlogsomstandigheden goed oplossen. Zeer geschikt voor teams die binnenkort op uitzending gaan of naar een grote internationale oefening. Ons internationaal instructieteam staat voor jullie klaar om jullie naar het volgende niveau te brengen.

Militairen

De beste ervaring vanuit internationaal speelveld

Vanuit de hele wereld verzamelen we de beste werkwijzen om jullie te voorzien van de beste training. Als geaccrediteerd NAEMT trainingscentrum voldoet de training aan de TCCC richtlijnen die we naadloos laten aansluiten op lokale wet- en regelgeving van het land wat jij wilt.

Militairen

Uitdagende scenario’s waardoor je goed voorbereid op uitzending gaat

Onze instructeurs hebben onder de zwaarste omstandigheden in gebieden zoals Irak, Afghanistan en Mali hun ervaring opgedaan. Ze delen graag hun kennis en ervaring met de nieuwe generatie militairen om goed voorbereid op uitzending te gaan.

Militairen

Wordt onderdeel van onze online community

In de online community kunnen vragen gesteld worden wanneer je in een situatie beland waar je graag advies over zou willen inwinnen. Ons team staat voor je klaar. Ook krijg je toegang tot de digitale lesboeken de we speciaal ontwikkelt hebben als naslagwerk. Direct beschikbaar gewoon vanaf je mobiele telefoon.

Voor wie is deze training?

Gewondenhelpers

Combat Medics

SF Medics

Course build up: what you’ll learn

Module 1 – MARCH protocol - basis kennis & vaardigheden

In deze module leer je alles over het MARCH protocol, volledig volgens de (Nederlandse) TCCC richtlijnen. Aan de hand van het principe ‘treat first what kills first’ zorgen wij ervoor dat jouw basics, kennis & vaardigheden, naar een hoger niveau worden gebracht.

Module 2 - Mass Casualty / Casualty Collection Points (CCPs)

Nadat je basis kennis & vaardigheden naar een hoger niveau zijn gebracht, gaan we starten met de meer complexe scenario’s. Je krijgt onder andere aangeleerd hoe om te gaan met meerdere gewonden (mass casualty) en hoe je een gewondennest (CCP) voorbereidt en uitvoert. Uiteraard gaan we dit in de praktijk beoefenen en zeer realistische training scenario’s.

Module 3 - Prolonged Field Care (PFC)

Verlengde zorg oftewel Prolonged Field Care, vereist specifieke kennis en vaardigheden. Zorg voor een slachtoffer die ver na het eerste onderzoek doorgaat, wordt vaak onderbelicht in reguliere opleidingen, daarom besteden we in deze module hier aandacht aan. Ook zullen we een scenario draaien waarin je voor langere tijd voor een slachtoffer moeten zorgen alvorens deze afgevoerd kan worden.

Module 4 - Optreden bij verminderd zicht / complex eind scenario

Nadat alle voorgaande modules met succes zijn afgerond, zullen we alle onderwerpen in een eind scenario laten terug komen, zowel bij dag als bij nacht (verminderd zicht). Bij goed gevolg zal het felbegeerde certificaat worden uitgereikt.

INSTRUCTOR: Nikki Koppedraaijer

Uitgelegd in korte, krachtige en eenvoudig video’s door Nikki Koppedraaijer. Een veteraan onderscheiden met een bronzen eretaken van verdienste. Hij en zijn team hebben in 3 maanden tijd meer dan 1200 oorlogsslachtoffers behandeld in Irak bij de slag om Mosul. Als ervaren teamleider binnen de Special Forces met uitzendingen naar de meest gevaarlijke gebieden in de wereld zoals Afghanistan en Irak weet hij als geen ander waarom het zo belangrijk is om dit medisch protocol goed te beheersen. Je redt hiermee levens van je buddies.

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Customer Testimonials

Name Surname
Position, Company name

Name Surname
Position, Company name

Name Surname
Position, Company name

FG certificaat First Responder ‘Expert’ Schrijf je in

Daag jezelf uit met deze gevorderde medische training om ultiem goed voorbereid te zijn om op uitzending te gaan.

Het trainingsprogramma biedt aan:

AFG certificaat First Responder ‘Expert’

Fine-tuning van basis MARCH kennis & vaardigheden

Prolonged Field Care (PFC)

Mass Casualty / Casualty Collection Points (CCP)

Optreden bij verminderd zicht

Praktische begeleiding door zeer ervaren instructeurs