Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

Digitale transformatie bij AFG: 3 voordelen

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel organisaties een versnelling doormaakten in hun digitale transformatie. Zo ook bij AFG. Wat is er veranderd, en welke voordelen heeft dat voor de opleidingen van AFG? 

Digitale transformatie bij opleidingen AFG: dit zijn de 3 grote voordelen

“Digitale transformatie”; waar dat voorheen een wat trendy, breed en onbegrijpelijk buzzword was, is iedereen er inmiddels mee geconfronteerd door de pandemie. Hoe zetten we digitale middelen in om onze organisatie processen te optimaliseren, te versnellen, en vooral: om onze opleidingen en onderwijs te verbeteren?

In sommige branches verloopt de digitalisering makkelijk, in andere branches moet je creatiever zijn en is er soms veel weerstand of weinig prioriteit. Bij AFG stond ‘blended learning’, het combineren van online en offline leertechnieken, al lang op de agenda, maar de prioriteit was nog laag. Daar hebben we nu verandering in gebracht. Waarom werkt AFG met blended learning, wat zijn de voordelen voor de cursist, het opleidingsinstituut en voor AFG?

1. Lessen interessanter en meer verdieping

Dit is een van de belangrijkste voordelen van blended learning. De lessen worden interessanter voor de cursist. We kunnen alle tijd samen besteden aan interactieve leervormen. In plaats van alleen ‘zenden’ tijdens de lessen, kan de opleiding nu meer focus aanbrengen op de toepassing van de materie. De droge stof en ‘saaie’ onderwerpen kan de cursist in eigen tijd en tempo, op eigen locatie, tot zich nemen. Tijdens de les is er meer tijd voor verdieping en oefening. Daarnaast kan de cursist altijd extra verdieping zoeken op de onderwerpen waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo hoeft de rest van de klas niet te wachten op een cursist met een bepaalde achterstand.

2. Lesstof altijd actueel

Hardcopy boeken en materialen bieden weinig mogelijkheid tot extra toelichting. Wie herinnert zich niet het ingeschoven A4tje in een studieboek, omdat er nieuwe informatie beschikbaar was dat het studieboek nog niet gehaald had? In de digitale omgeving is er altijd ruimte voor nieuwe input. Docenten kunnen hun nieuwe kennis en informatie per direct met cursisten delen. Ook is er meer ruimte voor het gebruik van bijvoorbeeld videobeelden.

3. Meer cursisten tegelijkertijd = vergrote executiekracht Defensie

De digitale snelweg is nooit te druk. Een leslokaal daarentegen wel, helemaal met 1,5 meter afstand tussen de studenten. In plaats van 12 cursisten per opleidingen, kunnen we nu 1000 man tegelijk opleiden. Dit vergroot de executiekracht van Defensie enorm, en dat is ons gezamenlijke einddoel. Samen voor een sterke krijgsmacht!

Wil je meer weten over onze opleidingen en blended learning? Bel dan direct naar 085 13 05 413 of stuur een e-mail naar info@advancedforcesgroup.com.