Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

Militaire operaties effectief kunnen uitvoeren in hedendaagse conflicten

Met de toenemende complexiteit van hedendaagse conflicten en oorlogen, en de toenemende diversiteit van zowel lokale als mondiale actoren, is er een noodzaak voor militairen om zorgvuldig na te denken over manieren waarop het gedrag van actoren wordt beïnvloed. Recente oorlogen hebben laten zien dat het gebruik van geweld alleen geen garantie is voor succes; maar het heeft ook geen zin om ‘hearts and minds’ te winnen als het gedrag niet verandert.

De vraag voor militairen is hoe ze publieksgerichte en gedragsgerichte overwegingen kunnen integreren in hun planning en besluitvorming over het hele spectrum van dodelijke en niet-dodelijke militaire effecten. De Information Operations Course is speciaal ontworpen om deze uitdaging aan te gaan en wordt al jaren door meerdere NAVO-landen gebruikt.

De cursus stelt militaire beoefenaars in staat om militaire problemen te begrijpen en te analyseren in gedragstermen, en effectieve plannen te ontwikkelen die gebruik maken van het volledige scala aan militaire beïnvloedingshefbomen; van fysieke vernietiging tot psychologische operaties (PsyOps). De cursus leert een tactisch planningsproces waarbij het menselijke domein centraal staat, genaamd de Integrated Action Tool (IAT). Met behulp van een combinatie van klassikale theoriesessies en praktijkoefeningen op syndicaat niveau neemt de Information Operations Course deelnemers mee door de stappen van de IAT:

 

  1. Begrijpen van militaire problemen in publieksgerichte en gedragstermen – met een hulpmiddel dat bekend staat als Problem Space Mapping;
  2. Gedragssystemen begrijpen – door de socioculturele en psychologische drijfveren van het doelgedrag te modelleren;
  3. Geschikte militaire activiteiten ontwerpen – gebaseerd op inzicht in de informatie gerelateerde capaciteiten van de NAVO; en
  4. Het beoordelen van de effectiviteit van deze activiteiten door middel van Activiteitenmetingen, Prestatiemetingen, Effectiviteitsmetingen en Succesmetingen.
Deze praktische cursusonderdelen zijn gestructureerd rond een praktijkcasus met aanvullende externe sprekerssessies en praktische oefeningen gericht op andere hedendaagse conflicten (waaronder Oekraïne, Syrië/Irak). Hoewel de belangrijkste aspecten van JDP 3.10 (Informatie Operaties) zijn opgenomen, is de cursus niet alleen bedoeld voor IO-specialisten, maar eerder voor personeel met commando- of planningsverantwoordelijkheden op tactisch of stafniveau.

 

Feedback op de cursus:

“Interessant, uitdagend en professioneel”

“Interactief, inzichtelijk, realistisch en zeer bruikbaar”

“Waardevolle nieuwe inzichten”

“Fantastische informatie over de operatie aan het Oekraïense front”

 

Raadpleeg in onze nieuwe catalogus hoofdstuk 3 “Informatie” om het aanbod aan trainingen over dit specifieke onderwerp te bekijken.