Help the Ukrainian People and donate through save123life.com

 Gewondenhelper

Een uitgebreide, pragmatische tactisch medische training die militairen, politieagenten of brandweerlieden in 3 weken opleidt tot Gewondenhelper conform het MARCH-protocol, met officieel erkend Bevoegdheid Certificaat (BC-code).

Z

98% slagingspercentage

Z

Voldoet aan de kwaliteitseisen van uw Interne Opleiding

Z

NRTO keurmerk

  MEER OVER DE OPLEIDING

De dagelijkse uitvoering van operaties vinden plaats in wisselende omstandigheden, over de gehele wereld. De mensen in uw organisatie moeten geneeskundig ondersteund worden tijdens het uitvoeren van hun missie.

Na het doorlopen van de opleiding Gewondenhelper kan de deelnemer als first responder daadkrachtig een slachtoffer onder zware operationele omstandigheden stabiliseren conform het unieke MARCH-protocol met de bijbehorende specialistische handelingen. 

Het slachtoffer kan vervolgens veiliger en met grotere kans op goed herstel afgevoerd worden naar hoger geneeskundig niveau.

  VOOR WIE

Cursisten

Deelnemers aan de opleiding GWHLP hebben een organieke functie binnen een operationele gevechts- of gevechtsondersteunende eenheid. De opleiding is ook geschikt voor specialistische eenheden van de Politie of Brandweer.

Zowel Opleidingsinstituten als Operationele Eenheden

AFG stemt met zowel Opleidingsinstituten als Operationele Eenheden af over de exacte inhoud van de opleiding. Beide kunnen de opleiding afnemen. Deze opleiding is geschikt voor Operationele Eenheden van de Nederlandse Defensie, Politie en haar NATO-partners.

 SPECIFICATIES: DE OPLEIDING IN HET KORT

 • Wat: Opleiding Gewondenhelper (GWHLP).
 • Ook bekend als: de Combat Life Saver (CLS) opleiding. Deze opleiding komt overeen met de internationaal erkende doctrines van de Tactical Combat Casualty Care (TCCC) en Battlefield Advanced Trauma Life Support (BATLS).
 • Waar: Externe opleiding, uitgevoerd door AFG, op locatie of in missiegebied.

 

 OPLEIDINGS-PROGRAMMA

 OPLEIDINGSPROGRAMMA

De opleiding bevat onder andere de volgende onderwerpen:

 • Uitvoeren van een gewondenmelding.
 • Het uitvoeren van geneeskundige zorg conform het C-ABCDE protocol. (TCCC is ook mogelijk).
 • Levensbedreigende stoornissen behandelen.
 • Operationele Medische Missieplanning
 • Het uitvoeren van een aanvraag voor geneeskundige afvoer.
 • Slachtoffer afvoer gereedmaken.
 • Uitvoeren van overdracht.
 • Triage.
 • Care under Fire.

 

  RECENSIES

“Veel ervaring van de instructeurs, veel hulpmiddelen zoals foto’s om dingen duidelijk te maken. En de openheid van instructeurs naar de leerlingen. En niet te vergeten alle hulp die de instructeurs bieden zoals de begeleiding in de avonduren.”

Cursist Medische opleiding
Cursist

“De hoeveelheid ervaring vanuit de praktijk gerelateerd houdt het maximaal interessant. De voorbeelden met foto’s zijn erg leerzaam.”

Cursist Medische opleiding
Cursist

  PORTFOLIO

Benieuwd hoe AFG voor 13 Lichte Brigade soldaten opleidde om als first responder op tactisch medisch gebied effectief te handelen in risicovolle omstandigheden? Download dan ons portfolio.

  ONZE ANDERE DIENSTEN